Skrivet av: Andrea | 09 juni 2011

Heldag i Quito

Dagens händelser:

Det första som hände var att Andreas deo-kula ploppade upp och ramlade ned på golvet. Detta på grund av tryckskillnaden – vi befinner oss högre över havet än Kebenekajse.

Sedan åt vi typisk Ecuatoriansk frukost hemma hos Catalina som vi bor hos. Därefter ägnade vi två timmar åt att diskutera det politiska läget i Ecuador, samt skolpolitik i allmänhet. (Felicia lyckas bra med att förspanska sin portugisiska).

Sen gick vi… jättelångt! Vi gick uppför ett berg och tittade på utsikten från El Panesillo (det lilla brödet). Detta berg delar södra och norra Quito – så vi såg verkligen hela staden. Den är stor.

Utsikt, El Panesillo, Quito, Ecuador
Staty, El Panesillo, Quito, Ecuador

Vi hann även med sightseeing inne i ”Old Town” där vi besökte två torg och två kyrkor. En av kyrkorna hade trägolv vilket vi tyckte var ballt.

Andrea blev nästan ficktjuvad men hann dra till sig sin kånken i tid. Ficktjuven gick miste om en karta laktospiller – stackars honom!

På flygplatsen hade väskan inte kommit, fast de sagt så på telefon, så vi blir kvar i Quito en dag till. På vägen tillbaka trodde vi att vi visste hur man åker buss, men vi hade fel. Felicia vägrade till en början att betala bussbiljetten för hon trodde att han som samlade in pengar var en tiggare. Så kan det gå!

Massa hälsningar från oss!

Felicia och Andrea

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: