Skrivet av: Andrea | 27 februari 2010

Bokrea

I butiken ringlar kassakön lång. Människor i alla åldrar står på ena foten, läser en sida, flyttar tyngden till den andra foten och byter intresserat blad i en av böckerna som de ännu inte äger.

Nya böcker har en speciell lukt. Att vika upp pärmen och lägga näsan mellan två olästa sidor fyller kroppen av en slags betingad nyfikenhet. Gamla som nya ger böcker, i ojämna rader, mig en känsla av avvaktande rikedom.

Efter dagens fynd på rean Allt du behöver veta för att överleva i det 21:a århundradet och Geographica – atlas och uppslagsverk över världens folk och länder har vikten i min bokhylla ökat betydligt där jag pressat in dem mellan Naturens krafter och Odödliga Tal i Världshistorien.

Man kan väga en bok med pärm och tryckta sidor -men man kommer nog aldrig att kunna avgöra den verkliga vikten av en hylla full av böcker.

Annonser

Responses

  1. Jag tyckte bokrean kändes lite avslagen i år, och det var inte alls så många böcker jag var intresserad av. Handlade faktiskt bara till dottern. Kanske beror det lite på att vi bara fick en enda rea-katalog i brevlådan? Katalogerna skapar lite stämning och ha-lust, tycker jag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: