Skrivet av: Andrea | 01 februari 2010

Vinterpromenad i Sverige

Under en vinterpromenad i Sverige så kom jag att tänka på några saker som jag aldrig tänkt på förut. Hur lustiga vissa saker är, som jag som svensk alltid tagit för givet…

Som att vi är ute och går med våra hundar i spetsen och plockar upp deras bajs och slänger det i speciella papperskorgar. Eller att vi parkerar våra cyklar i speciella ställ som får asfalten att förvandlas till en djungel av metall och gummi. Även hur naturligt det är med tinnar och torn på våra byggnader och hur högt vi alltid bygger allting.

Att vi kan gå på vatten; korsa frusna åar och ibland promenerar på frusna sjöar och hav. Det är märkligt att vi har speciella vägar för gångtrafikanter och cyklister tillsammans. Cyklisterna får cykla på en remsa på ena sidan, och övriga får snällt vandra på den andra sidan av vägen.

Vi plogar våra vägar med hiskliga maskiner som sedan släpper ut grus på vägen. Vilken intelligent idé – så slipper vi ju halka.

– Tänk så lustigt att man kan ta allt detta för givet!


Annonser

Responses

  1. Ja, lite ”bortskämd” kanske man blir här i Sverige? Lär blitt en rejäl omställning för dig nu när du kommit hem till kylan? 🙂

    • Så kan det vara – men inte med värme i alla fall! Precis som du säger är det en rejäl omställning och jag fryser mest hela tiden. Hoppas att allt är bra med dig Anna! Är du kvar i Örebro? Vi får höras av!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: