Skrivet av: Andrea | 21 januari 2010

Volontär i Costa Rica

Det är med stor glädje jag kan se tillbaka på att ha arbetat som volontär med barn, acklimatiserat mig i en annan kultur, lärt mig ett nytt språk och insett hur fri och lycklig jag är att kunna resa runt och utforska världen med vänner från andra länder.

Självklart är det svårt att säga exakt vad min resa till Costa Rica har betytt för mig, men med visshet kan jag intyga att den betytt mycket…

Säkerligen har den förändrat mitt sätt att tänka. Det känns oerhört motiverat att välja ekologiskt och rättvisemärkt, att sopsortera och jag har från och med hemkomst slutat äta kött och kyckling. Åtminstone tror jag starkt själv på att jag blivit mer medveten, och världen har helt klart krympt i mina ögon.

Det handlar nog mest om insikten att man kan vara fruktansvärt glad och lycklig utan att ha allt. Att man själv aldrig kan rädda världen, men att varje liten insats räknas. På så sätt handlar det heller inte om att göra allt eller inget – det handlar om att göra något.

Vill Du veta mer angående min tid i Costa Rica kan du klicka dig runt i min blogg via kategorimolnet som finns i panelen till höger. Har du personliga frågor kan du höra av dig till mig direkt via en kommentar eller till min e-post.

Annonser

Responses

 1. Välkommen hem till Sverige igen, Andrea! Det har varit väldigt roligt att få läsa om dina äventyr och dina berättelser har verkligen lyst upp min (och jag förmodar även andras) vardag. Jag hoppas att du trots den stora temperaturomställningen kan uppskatta kylan och passar på att leka lite i snön.

  Kramar!

  • Tack så mycket Malin! Snart kommer ett längre mail från mig – känner att det börjar bli dags! Hoppas även att vi ses snart och att du har det super bra! Kram!

 2. Hej !
  Kul läsning om din resa och alla upplevelser !
  Vilken begåvning du har att planera ditt liv och ta vara på allt kul som händer.
  Jag var själv i unga år på en resa i USA i två år som satte krut i mitt liv!
  Råkade se adressen i NA idag av en händelse !

  Lycka till med din tid och varför inte bli journalist !

  MVH
  Sven

  • Tackar så mycket! Kul att du gillade min blogg. Funderar på att fortsätta uppdatera emellanåt. Tänker att inte slutar äventyret här – ett liv väntar! Nu gäller det bara att hitta ett nästa steg som känns rätt för mig.

   Tror att man mår bra av perspektiv, jag känner mig otroligt mer insiktsfull sedan jag återvände till Sverige. Ett halvår äldre i tid – en livstid rikare!

   Ha det så bra!

 3. HEJ! såg notisen om dig i NA.
  Min dotter Linn Ragnarsson är just nu i Costa Rica på ett dansprojekt/dansutbildning i San José.
  Skulle vilja ha kontakt med någon som arbetar med något socialt projekt för barn och ungdomar
  i områden runt San José.
  Känner Du till något/någon
  ser fram emot svar / Monika


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: