Skrivet av: Andrea | 18 januari 2010

Slutet gott…

Vi blir enligt överenskommelse upplockade av Gustavo på lördagsmorgon. Han kommer från Venezuela och arbetar som personlig träningscoach bland annat i familjen som Joyce har bott i under sina sex månader i Costa Rica. Det är intressant att höra om när han själv berättar om sitt land, dit han inte vill återvända av rädsla för att ”få en kniv mot halsen” som han säger lite käckt.

Esteban, Joyce och jag vandrar efter den muskulösa venezuelan som leder oss rakt in på en snårig liten stig. ”Akta er för ormar”, säger han och skrattar. Jag skrattar inte. Ibland är det brant, lerigt och mycket snårigt. Vi tar oss sakta men försiktigt till en flod förbi några plantager.

Gustavo har inte nämnt något om att vi måste vada över den strömmande floden, med det kalla vatten upp över halva låren, för att nå vårt mål. Tvekan syns inte röken av. Det är bara att sätta ned skon i vattnet, hålla hårt i varandras händer och se till att inte ramla. Vi tar oss tillslut fram till ett imponerande vattenfall långt ifrån de platser där turisterna vanligtvis flockas i Costa Rica.

På eftermiddagen åker vi med Joyce costaricanska syskon till ”El castillo” som är ett stort kuperat grönområde med diverse sportanläggningarna. Vi spelar tennis, pingis, fotboll, biljard och badar i jacuzzin.

Då vi åter anländer till Joyce familj överraskas vi av en stor fest för Joyce. Även jag och Helen får vara med och fira med alla Joyce costaricanska släktingar. Det blir en hel del chips med guacamole och karaoke på spanska. Majoriteten av familjen hoppar över att sova innan vi lämnar Joyce på flygplatsen på söndagsmorgon.

Jag och Helen spenderar ännu en dag i Heredia innan hon och Joyce familj följer mig till flygplatsen på måndagsmorgon. Här sitter jag nu utanför Gate 15 och väntar på att få gå ombord på mitt flygplan som lyfter klockan 07.00.

Uppdaterar detta inlägg med en eller annan bild vid senare tillfälle…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: