Skrivet av: Andrea | 16 januari 2010

Sista tiden i Costa Rica

Min värdfamilj styrde kosan mot Panama i onsdags efter att ha lämnat mig hos Joyce familj i Heredia, som ligger strax norr om San José.

I onsdags tog vi även förväl av Sarah som åker till stranden med sin familj de sista dagarna innan hon lämnar Costa Rica för Wien. Har även träffat några av mina costaricanska vänner för sista gången i San Pedro där vi spelade biljard och åt skräpmat.

Igår klev jag, Joyce, hennes syster och systerns pojkvän på en buss full av livliga ticos. Vi åkte till Palmares som är en by nära Alajuela där årligen en stor festival äger rum.

Festivalområdet var fullsmockat av glada människor och vi skådade en lång parad med ryttare till häst. Vi åkte karusell, ”spökhuset”, och åt pizza. Kvällen var fullspäckad med musik och dans. Vi var ordentligt trötta i fötterna då vi äntligen kom hem igen.

Här i Joyce familj i Heredia har vi annars bland annat haft en bra diskussion om abort (som inte är tillåtet i Costa Rica), haft simlektioner (behärskar nu mer eller mindre äkta bröstsim och crawl) samt packat och vägt Joyce väskor. Hon har fem väskor varav en är övervikt…

Det återstår en del att göra, men knappt någon tid alls, och jag undrar om jag någonsin kommer känna mig redo att gå ombord på mitt flygplan till Sverige?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: