Skrivet av: Andrea | 03 januari 2010

Fruktskörd från farmen

Huset där jag bor är fullt av apelsiner, citroner, mandariner, andra citrusfrukter och yuploner. Igår besökte vi Carlas föräldrars farm som ligger i Guácimo, ungefär halvvägs till Limón från San José.

På farmen finns mängder av frukt och det är andra gången vi åker dit. Sist var i juli då vi plockade papaya och grävde upp yuka. Denna gång är det andra grödor vi plockar som tillexempel paprika, apelsiner och citroner.

Träden som dignar med citrusfrukter är alla olika och vi har därför fått en stor variation av friska smaker i fruktskålen. Kittlar mina smaklökar bäst gör de stora, saftiga mandarinerna – det är nästan omöjligt att bara äta en.

Yuplon är en tropisk frukt som hänger i klasar i ett högt träd bredvid den lilla uteplatsen som ligger mitt på farmen. I trädet sitter även en sengångare och sover. En av grannarna som har kommit över för att äta har en lång träkäpp med metallklyka. Med den drar han ned frukten så att vi kan plocka upp från backen.

Yuplonerna vi plockar är fortfarande gröna och fruktköttet är mycket surt, men blir sötare ju närmare kärnan man kommer. Kärnan är för övrigt mycket speciell och den kan ni kan se på bilden längst ned till höger.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: